Nationaal
Is nu 41 jaar...
Jarig: 05 juli 2024

voor 42e verjaardag
Philippe Gilbert, geboren te Aywaille, is een Belgische wielrenner uit Wallonië. Philippe Gilbert was een topper in de junioren- en beloftencategorieën. De overstap naar de profs volgde al op jonge leeftijd. Hij won al snel enkele voorname wedstrijden, zoals een etappe in Ronde van de Toekomst in 2003. In 2006 kwam zijn grote doorbraak toen hij de Omloop Het Volk, een rit in de Dauphiné Libéré en de ENECO Tour won. Philippe Gilbert groeide uit tot een absolute wereldtopper met overwinningen als de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Ster ZLM Toer, Ronde van Lombardije, Ronde van Piemonte, Parijs-Tours, Ster Elektrotoer, Belgisch kampioen, GP van Wallonië en etappes in de Ronde van Italië - Giro, Ronde van België, Ronde van Spanje - Vuelta etc.